Badrum och tvättstuga i ett

Har du ont om utrymme i din bostad kan det vara smart att kombinera tvättstuga och badrum. Vid en badrumsrenovering i Stockholm är det ett bra tillfälle att göra slag i saken, för att få det snyggt, välplanerat och organiserat redan från start. Här kommer några bra saker att tänka på om man vill ta hand om tvätten i sitt badrum.

Litet badrum och liten tvättstuga

Har man i dagsläget dessa två rum belägna bredvid varandra kan det vara en god idé att ta upp en vägg och göra ett enda stort utrymme av det hela. På så vis blir det lättillgängligt samtidigt som det skapas mer rymd i rummet. Projektet blir en ganska omfattande badrumsrenovering men slutresultatet kommer bli ett snyggt och funktionellt rum istället två små separata utrymmen.

Planera noggrant

Oavsett om du planerar att göra två små rum till ett större eller om du ska be en offerter på badrumsrenovering i Stockholm i det nuvarande badrummet så är första steget alltid att göra en plan, och det är viktigt. Fundera på hur du på bästa sätt ska inreda för att skapa så mycket plats och förvaring som möjligt. Får du plats med en arbetsbänk är det en väldigt bra sak eftersom tvätt kräver en del plats, och det kan vara bekvämt med en ordentlig avlastnings- och arbetsyta.

Smarta lösningar

För den som vill få in tvättmaskin och eventuell torktumlare vid en badrumsrenovering finns det flera smarta lösningar. Har man väldigt ont om plats finns det möbler som gör att man kan stapla tvättmaskin och torktumlare ovanpå varandra för att spara plats. Det finns också stativ för maskinerna så att det dels blir enkelt att städa under och dels finns förvaringsmöjligheter i form av lådor.

Ett bra alternativ om man har mycket plats är att köpa skåp till maskinerna. På så vis döljs som tack vare skåpdörrarna, som enkelt kan matchas med den övriga inredningen i badrummet. Dessutom fungerar skåpen som en utmärkt grund till en arbetsbänk.

Dra om ledningar

En viktig del i en badrumsrenovering som innefattar nya installationer som att dra om el och ledningar är att man alltid ska anlita en hantverkare i Stockholm. Se till att göra det i god tid i förväg och planera in hantverkarens besök efter att det gamla blivit rivet men innan du påbörjar det nya. Väggar bör vara reglade och klara men fortfarande öppna för att underlätta arbetet. Fundera på vart dusch eller bad, tvättställ, toalett och tvättmaskin ska placeras så direktiven blir tydliga för rörmokaren. Även när det är dags att koppla in elen bör man alltid anlita en fackmannamässig hantverkare för att få ett säkert badrum.

Att ha tvättstugan direkt i badrummet behöver inte vara en dålig lösning. Tvärt om kan det faktiskt vara ganska praktiskt. Med bra planering kan man göra mycket av en badrumsrenovering själv men man ska alltid ta hjälp med de olika installationerna som rör el och vatten. Att kombinera tvättstuga och badrum kan man göra i både små och stora utrymmen tack vare att det finns många smarta lösningar, och för trångbodda kan det spara plats för annat där det gamla tvättrummet varit innan.

 

Categories: Uncategorized